середу, 29 квітня 2015 р.

Etsy-словничок

Цей словничок стане вам у пригоді, аби краще розуміти інших етсіанців та етсіанок, брати участь в обговоренні різних питань. Слова в ньому утворилися від англійських, що використовуються в інтерфейсі етсі. І в цьому контексті трохи змінили своє значення.


крафт (craft) - будь-яке рукоділля, ремесло

лістинг, або айтем (listing, item) - це будь-який товар, що ви виставляєте в магазині. Звідси - лістинг менеджер, для упорядкування та редагування товарів.

тег (tags) - це ключові слова, що ви додаєте в своєму товарі, аби покупці швидше його знайшли

ордер (order) - замовлення або покупка, що зробив покупець у вашому магазині.

трекномер, трек, трекінг (Tracking number) - це номер вашого поштового відправлення, яке ви отримуєте на пошті і маєте повідомити покупцеві для трекінгу - тобто щоб він міг відслідкувати шлях посилки. Для дрібного пакету він має приблизно такий вигляд RA140416211UA.

ренью (renew), релістинг - повторне розміщення, коли ви хочете поновити товар у списку: скінчився термін 4 місяці і товар не проданий, або просто хочете аби він з'явився вище у загальному списку товарів, або товар продався але ви можете зробити ще один. 

ревью (reviews), фідбек- відгуки покупців на отриманий товар

конво (conversation) - персональне повідомлення, яке ви можете написати будь-якому зареєстровану користувачу на етсі.

біл (your bill) - рахунок, що виставляє вам етсі за свої послуги кожного місяця

фоловерс (Followers) - користувачі, які підписалися на ваші новини, ваша аудиторія. Магазин має свою аудиторію прихильників, ви, як персона, свою.

адмірерс (admirers) - шанувальники саме вашого магазину

кейс (Case) - суперечка між покупцем і продавцем. Якщо покупець не отримав товар або товар пошкоджений він може відрити на вас кейс (на вас завели справу) аби повернути свої гроші. Ви маєте листуватися з покупцем, якось вирішити це питання аби закрити кейс.

тім (team) - команда користувачів етсі. Продавці об'єднуются в тіми для співпраці, допомоги та спілкування. Команда українських продавців.


трежик (treasury) - це колекція з 16 робіт інших магазинів, яку ви можете створити за допомогою плагіну TreasuryBox або інструментів есті. Зауважте, що на етсі не прийнято включати свої товари у власні трежики.  Тому продавці часто об'єднуються в групи, аби просувати одне одного.


серця, фейворитси, лайки (favorite) - будь який товар можна внести до списку своїх улюблених товарів, натиснувши на серце, зафейворити. Рефейв - це коли ви хочете повторно внести товар в улюблені, тобто відсердечити і засердечити знов.


тренди (trending items) - це збірник найпопулярніших товарів на етсі. Потрапити туди можна якщо набрати певну кількість сердець та переглядів. 

фаватон - Задля попадання в тренди продавці часто об'єднуються в групи і грають в ігри типу, наприклад "Post 1 - Heart (favorite) 5 above you"  або "Favaton".
Для зручності таких ігор також існує плагін, що рахує серця. Адже не можна набирати більше 300 сердець за годину.

кліки (click) - це перегляди вашого товару. Клікатон - гра  на збирання переглядів.

етсі тулс (etsy tools) - зручні інструменти для продавців етсі.

Якщо у вас залишились незрозумілими ще якісь терміни - напишіть мені в коментарях і я розкажу про них у словничку.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Наступного разу поговоримо про сезонну активність покупців та чим зайнятися у "не сезон".

2 коментарі:

  1. дякую дуже за корисності!) а, що означає "Колекція"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Збірка товарів. Кожен користувач етсі може створити свою власну збірку просто для фану.

      Видалити