пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Як отримати гроші з Etsy та Dawanda


  Ось ви вже наважились і відкрили магазин на Etsy. Як отримати гроші від покупця і сплатити комісію сайту?
  Буде дуже зручно, якщо ви матимете дві картки: одну в гривнях, одну в доларах. Ідете, наприклад, до відділення Приватбанку і заводите там кредитку в гривнях + картку для виплат в доларах. Ця послуга в кожному банку коштує по-різному, може бути і безкоштовною. Якщо у вас вже є соціальна картка або зарплатна, то вона не підійде. Тому що ви маєте намір отримувати "нецільові кошти".
  Маючи дві активні картки, одну з них реєструєте на етсі (при відритті магазину це обов'язково). Не бійтеся вводити код зі зворотнього боку, на етсі це безпечно. Таким чином ви підтверджуєте, що ви людина і маєте чим платити.
  Реєструємось на сайті PayPal і прив'язуємо обидві картки до рахунку. Ось детальна інструкція. На картках має бути сума десь по 2 дол. Пейпал зніме їх для перевірки, і за добу поверне. Зверніть увагу, Приватбанк радить налаштувати конвертацію валюти за курсом вашого банку, а не пейпалу - це справді більш вигідно.
  Тепер ви можете купувати матеріали на етсі, ебеї, інших інет-магазинах за допомогою пейпал та сплачувати комісію за продажі (першого числа кожного місяця ви отримаєете мейл від етсі Your Bill). Краще робити це з доларової картки - таким чином, ви не будете втрачати на курсах валют.
  Важливо - українці не можуть отримувати платежі через пейпал напряму. На жаль, поки що ми маємо користуватися послугами посередників. Звичайно, ви можете вибрати грошовий переказ, але ваш покупець надто звик до комфорту. Навряд чи він побіжить шукати відділення банку, стояти в черзі, аби відправити вам гроші. Він знайде продавця, який прийме оплату через пейпал і зробить покупку за 2 хвилини. А просто так отримати валюту з-за кордону навіть на доларову картку неможливо. Свіфт платежі деруть шалені комісії з покупця.
  Отже реєструємося на сайті посередника: селлер або вестернбід, обидві компанії надійні і зручні, мають детальні інструкції та службу підтримки. Після того як у вас відбудеться перша продажа, гроші впадуть на рахунок посередника, і полежать там 45 днів, доки товар не доїде до покупця. Потім ви зможете їх вивести на гривневу картку, або на доларову.
З Давандою майже та ж сама історія, є деякі розбіжності в деталях, але не суттєві.
Навіть можна обійтися тільки гривневою карткою і не прив'язувати її до пейпалу, я просто розказала про свій спосіб, зручний та трохи економний.

  Трохи налякаю вас комісіями, які ви заплатите, доки отримаєте "живі" гроші.
  Приблизно так:
- 0,20 $ за 4 місяці для етсі на те, що виставите товар на продаж
- 3,5% від вартості товару без вартості доставки для етсі з продажу, або 10% для даванди
- 3-4% візьме пейпал за свої послуги (залежить від суми)
- 9% за послуги селлера або 5% за послуги вестернбіда
- 0,95$ за виведення на картку в гривнях
- 2% за зняття готівки в банкоматі Приватбанку
Це розраховується індивідуально, все залежить від вашого посередника, виду картки, банку і способу виведення. У будь-якому випадку не так воно й лячно на практиці, як здається в теорії. :) Багато продавців з України успішно співпрацюють з етсі на давандою роками. Вам треба просто витратити день-два, аби розібратися і взяти своє фінансове життя у власні руки.

Щоб отримати безкоштовні 40 лістингів при відритті магазину на етсі, можете скористуватися моїм реферальним посиланням.

Наступного разу я ознайомлю вас зі словничком етсі-продавців.

35 коментарів:

  1. Здравствуйте, Оксана! Большое спасибо за Вашу статью! Очень пригодилась. Также благодарю за реферальную ссылочку, которой я воспользовалась.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь ласка. :) Дуже рада, що блог виявився для вас корисним.

      Видалити
  2. Доброго дня, напишіть будласка який посередник є кращим для вас? Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зараз я користуюся послугами вестернбіда для єтсі та селлером для даванди. Поки що така схема є для мене зручнішою.

      Видалити
  3. Дякую, буду пробувати. Успіхів вам!

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго дня! Можна не по темі, як ви налаштовували доставку на етсі? я в різних блогах бачу поясненні тільки з Росії, а з України нема((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, налаштовувала. А в чому складність? Здається там все просто.

      Видалити
  5. Оксано, я з України.
    Чи правильно я розумію, що достатньо реєстрації лише у посередника і не потрібна реєстрація в пейпал.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так. якщо ви збираєтесь оплачувати рахунок з єтсі через посередника.

      Видалити
  6. Добрый день! Оксана, возможно, мой вопрос может показаться глупым, но интересует такое. Нужно после первой продажи оплатить счет на Этси (fees). Через какую систему это выгоднее всего сделать? Если снять с PayPal (у меня Seller как посредник), сколько он процентов берет? Или лучше со своей карты (Credit Card: Visa)?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо в вас відбувся продаж (щиро вітаю до речі!), то Етсі сам відправить вам рахунок 1 числа наступного місяця (чекайте на емейл). Його треба оплатити протягом 15 днів.
      Зазвичай я роблю це через ПейПал з картки, яка зареєстрована у системі ПейПал (можна валютну, можна гривнєву), там буде невелика комісія.
      Через Селлера не платила, мені здалися умови менш вигідними. Сподіваюсь, я вам допомагала. Якщо ні, скажіть, які моменти незрозумілі.

      Видалити
    2. Можна і просто з картки (Credit Card: Visa) - це теж вигідно і зручно. Ще до реєстрації в Пейпал я так сплачувала.

      Видалити
  7. Підскажіть будь-ласка, на Етсі в мене проблем з оплатою не виникло, коли зареєструвалась на Даванда не можу зрозуміти де вказувати дані картки, (я зареєстрована в Пейпал), при реєстраціі мені дали вибрати тільки DaWanda Voucher, як його змінити, вже все передивилась, та що краще вказувати. Буду дуже вдячна за відповідь

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! З цього приводу вам варто написати у службу підтримки вашого посередника. Я писала на європейський емейл Вестернбіда. Повідомила їм логін+пароль (потім можете його змінити) і попросила прив’язати та підтвердити їхній рахунок пейпал до мого акаунту. Кілька разів рахунок "злітав", тож довелося писати знов і знов. Даванда у цьому плані не дуже зручна, нажаль.

      Видалити
  8. Добрый день. Хотелось бы поподробнее о DaWanda. Я не смог найти способ вывести деньги с DaWanda Wallet. PayPal посредника не получается подключить, т.к. нужно войти в аккаунт PayPal. Буду благодарен за подробности.
    Заранее спасибо.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З Даванди можна виводити гроші на рахунок вашого посередника. вказавщи його емейл (акаунт ПейПалу). Але, на жаль, функція DaWanda Wallet для України недоступна, через те, що українці й досі не можуть напряму отримувати гроші чеерз ПейПал(ну ви в курсі).

      Видалити
  9. Я наверное сейчас глупости буду спрашивать, но для меня все как-то очень сложно - никак не могу понять правильную последовательность действий для открытия магазина на Этси.
    Исправьте меня если я что-то пропустила или поняла неверно:
    1. Самое первое, что нужно сделать еще до открытия магазина на Этси - это завести карточки в долларах и гривне.
    2. После этого зарегистрироваться и подключить их на сайте посредника. Вы пишете, что пайпал можно обойти, если оплачивать услуги Этси через посредника или напрямую со своей карточки. Но как же тогда? Ведь мы должны указывать наш аккаунт на пайпале на самом Этси при регистрации? Вот тут совсем не понимаю.
    3. После всего этого уже можно регистрироваться на самом Этси. при регистрации нам сразу понадобятся все вышеуказанные данные - оформленные карточки, аккаунт на посреднике (или все-таки на пайпале тоже?)
    Заранее спасибо за ответ. И извините за такие вопросы.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 1. Можна тільки гривнєву, але з доларовою теж зручно. Універсальна кредитна безкоштовна картка в гривнях від Приватбанку чудово підійде.
      2. Зареєструватись на сайті посередника, але картки там підключати не треба. Лише на Етсі треба буде вказати номер картки і CNN код. На Етсі ви вказуєте акаунт посередника, а не свій.

      На пейпалі ви можете взагалі не реєструватись, якщо не плануєте щось оплачувати-купувати через ую систему.

      Видалити
  10. Доброго времени суток! Присоединяюсь к почемучкам, тоже новичок в интернет продажах. открыт магазин на Даванда. Пришел листинговый сбор, не могу оплатить. Пыталась через кошелек (даже пополнила депозит) хотя понимаю из коментариев, что для Украинцев это бесполезная функция. Через банковскую карту-ОЧЕНЬ большая комиссия ( хотя карта евровая). Можно ли это сделать через посредника (селлер)? Подскажите пожалуйста. Извините что как аноним, по другому не вышло. спасибо

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Так, на жаль, гаманець для Даванди в нас не діє. Я оплачую комісію на Даванді безпосередньо через свій акаунт у PayPal. Українці можуть прив'язати до нього будь-яку картку (доларову, гривнєву, євро) і сплачувати з неї комісію. Пейпал теж візьме якусб комісію за це, але то буде небагато.

      Видалити
    2. Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, коли Ви сплачуєте на Даванда лістінг, Ви вказуєте банківські реквізити або поштову скриньку?

      Видалити
    3. Ні, нічого такого не вказую. Але я ж під'єднала катку до ПейПал. Там все вказано.

      Видалити
  11. Добрый день! Наверное не правильно задала вопрос. Я имела ввиду при оплате листинга непосредственно по реквизитам предоставленым магазином. У меня в пейпал открыт аккаунт (личный счет) и привязана карточка в евро, но когда пытаюсь оплатить просит адрес електронной почты. Подскажите через какую менюшку платите, а то у меня не выходит. Спасибо

    ВідповістиВидалити
  12. Привіт) дякую за статтю, а особливо за те, що вже так багато років відповідаєш на питання :))

    Зараз реєструюсь на Даванді, але там щоб приєднати ПейПел треба входити в профіль ПейПел, тобто просто вказати емейл посередника не можна(( я тепер не розумію, як тоді виводити гроші? І коли в Payment Methods обираєш Bank Transfer там дуже багато дод опцій, про них в банку треба дізнаватись, чи як?

    Дуже буду вдячна за відповідь:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! :)
      Так, на Даванді треба підтвердити пейпал адресу. Для цього треба написати своєму посереднику і дати йому пароль від свого акаунта на Даванді. Я робила тимчасовий 1234, наприклад. Посередник заходить в акаунт даванди і під'єднує його до Пейпалу. Але треба слідкувати - це приєднання в мене час від час зникало. І доводилось знов писати посереднику.

      Видалити
  13. Оксана, доброго дня! А чи стикалися ви з оплатою Даванда Ваучером. Мені прийшло повідомлення про таку продажу, але на рахунку поки грошей немає... Мені вже відправляти товар чи чекати на якесь підтвердження? Наперед вдячна! Вікторія

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня, Вікторя! Так, ви можете вже відправляти товар, якщо в замовленні на Даванді стоїть відмітка, що покупець вже оплатив. Даванда перерахує вам ці гроші в кінці місяця. І ви маєте шукати їх десь у неопізнаних платежах у свого посередника.Іноді це забирає багато часу, одного разу я чекала 2 місяці. Але в будьякому випадку ви можате зв'язатися зі службою підтримки Даванди.

      Видалити
  14. Доброго дня. І я в ту когорту потрапила:як,коли і де)))
    Підскажіть,будь ласка, я вказала сайт посередника Селлер у Payment methods. Зареєструвалась в Селері. Цікавить от що: покупець куди оплатить кошти? Яким чином вони до мого рахунку дійдуть ? І що я маю ще налаштовувати,крім картки банку, на сайті Селлера?
    Чи я повинна якісь там посилання створювати на оплату і висилати покупцю кожного разу( таке вичитала на Селлері)?
    Дуже вибачаюсь,але ніяк в моїй голові не вкладається схема((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня, ви все правильно зробили. Тільки я так розумію, що ви вказали не сайт Селлера, а е-мейл, так? Отже тепер покупець буде платити на цей е-мейл без вашої участі. Гроші попадуть на рахунок Селлера, а він їх зарахує на ваш в системі Селлера. Якщо щось станеться і гроші не зарахуються - можете пошукати їх в нероспізнаних платежах.
      Посилання на оплату можна створити якщо ви хочете продати товар не на Етсі, а десь наприклад в інстаграмі.

      Видалити
  15. Доброї ночі!) Я вже зареєструвалась але не по ссилці, як мені отримати безкоштовні лістінги?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня. Якщо ви зареєстрували саме магазин, то ніяк. на жаль. А якщо зареєстрували тільки персону, а магазин не відкрили, то прейдіть будь ласка за реферальним посиланням.

      Видалити