пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Опановуємо You Tube


  Краще один раз побачити, аніж сто разів почути. Мудре зауваження, особливо стосовно покупок через інтернет. Відправляючи свої кревні в інше місто або країну, завжди  долають сумніви: а чи точно я отримаю те, що намалювала моя уява?
  І ось тут нам дуже допоможе відео! З його допомогою можна розглянути предмет жадання з усіх боків, оцінити його масу, розмір, колір і фактуру. Слава-слава винахідникам You Tube! :)
  Що нам знадобиться, як мінімум:
-комп'ютер
-фотоапарат з можливість відео-зйомки або відеокамера
-штатив (бажано)
Читати далі...



 1. Місце зйомки.
  Найкраще розсіяне денне світло - значить знімати доведеться біля вікна або на балконі. Фон підбираємо кольоровий, насичений, але не строкатий (так картинка буде виглядати більш привабливо). Я використовую пакувальний папір або дизайнерський картон. Деякий час пробувала знімати на білому фоні - виходило дуже блідо і сіро.
  З протилежного боку від вікна закріпіть "екран" (білий аркуш або фольгу) - це дозволить висвітлити предмет з обох боків.
  Дуже важливо закріпити на чомусь фотоапарат. Ідеальний варіант - це використовувати штатив. Великий, маленький - будь-який. Якщо штатива немає - спорудити хоча б підставку з книжок. Тому що знімати з рук не можна - картинка буде смикатися, миготіти - давайте не будемо нервувати нашого глядача.))
  2. Камера! Мотор! Зйомка! Що ж ми будемо знімати? Так, точно, ми хочемо показати свій шедевр покупцеві, але як? Не можна ж взяти цю найпрекраснішу річ у світі і просто помахати нею перед об'єктивом. Саме ви, її творець, знаєте всі сильні сторони - так розкрийте їх! Покажіть блиск, якщо він є, прозорість і легкість матеріалу.
  Потримайте предмет в руках - щоб глядач оцінив розмір і вагу. Ідеально - демонструвати на моделі, хоча б частково.
  Щоб показати предмет з усіх боків, можна задіяти спеціальну підставку, що обертається. Картинка виходить плавною, динамічною і чарівною.
  Зазвичай я знімаю 2-3 ролика по 20 секунд і фото в різних ракурсах.
  3. Робимо монтаж. Матеріал готовий - переходимо до найцікавішого. Для обробки відео існує безліч зручних і доступних програм. Але в цьому МК поговоримо про найбільш доступну. Для завантаження відео на You Tube не потрібно нічого встановлювати на комп'ютері - тільки зайти в інтернет і зареєструватись (безкоштовно), якщо у вас ще немає аккаунта в гуглі.
 Після реєстрації у вас з'являється власний канал для демонстрації відео в інтернеті. Завантажуємо ролики:
Пішло завантаження!

Два є, зплишився ще один.

  Тепер ролики завантажені і зберігати їх на жорсткому диску комп'ютера немає необхідності.
Переходимо у Відеоредактор, щоб зробити все красиво. Натисніть на кнопочки "Додати відео" / "Змінити"

  У відеоредакторі ми будемо склеювати відео і додавати фото. Починаємо з фотографії - натисніть на іконку фотоапарата.
  Якщо у вас є свій фірмовий знак, логотип - розумно буде розмістити його на початку або в кінці фільму. Вибирайте пункт "завантаження фотографій" і додавайте зображення з комп'ютера або гугл-диска.

Щоб додати фото - перетягніть його в порожній прямокутник навпроти значка камери. Звук (там де намальована нотка) ми поки чіпати не будемо.

Перетягли фото і відразу потрапили в режим його редагування: можна пограти з налаштуваннями, додати яскравості-контрастності, повернути. А можна додати зображенню життя через "Панорама та масштабування". Закінчили - натиснули хрестик.

Приклеюємо відео-ролики: тиснемо на іконку "камера" - потрапимо в бібліотеку наших відео і перетягуємо потрібні в порожні прямокутники. Якщо щось не так - ролики можна буде міняти між собою місцями і обрізати.

Кожного разу завантажуючи ролик, ми потрапляємо в режим його редагування. Тут теж можна додати яскравість-контрастність, додати ефекти і, найважливіше, прибрати звук. При зйомці напевно записалися всякі сторонні шуми: то пташки зацвірінькали, то дитина прийшла допомагати мамі, то телевізор заспівав. Все це прибираємо, пересунувши повзунок гучності вліво до упору. Закінчили - натиснули на хрестик. 

Ролики ми завантажили, але між ними залишилися дуже незручні переходи. Відеоредактор пропонує досить ефектів, аби це виправити. Клікаємо на іконку "цілуються трикутники". Вибираємо будь ефект і перетягуємо його на межу між роликами. Зверніть увагу - це потрібно зробити між усіма шматочками. 

Тепер дайте назву вашого фільму і тисніть кнопочку "Опублікувати". 

Зачекайте радіти - потрібно додати звук та опис. :) Тиснемо кнопочку "редагування". 

Тут ми вибираємо кадр, який буде "заголовним". Додаємо опис для глядача. Раджу в першій же сходинці дати посилання на свій магазин. Додаємо теги (ключові слова). Параметри конфіденційності - для всіх. Категорія - Хобі і стиль. Зберегти і поділитися!


Музика - найбільше диво. Вона допоможе краще передати емоції і настрій від вашої роботи. Після того, як ви виберете трек, не забудьте знову натиснути кнопочку "Зберегти". 

  Редактор You Tube надає набагато більше можливостей, ніж я описала в цьому майстер-класі. Наприклад, можна додати анотації, поліпшити відео і ще багато всього. Якщо ви проявите трохи терпіння і цікавості - все освоїте і знайдете. Тим більше гугл всюди дає підказки.
  Ось наш фільм готовий - не забудьте після перегляду натиснути кнопочку "Подобається", щоб поділитися ним в соціальних мережах. Це ще один потужний механізм для реклами і просування. З часом у вашого каналу з'являться послідовники та коментарі.


4 коментарі:

  1. Оксана, дякую за МК! Велика праця!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже дякую за пояснення, а то самій ніяк часу не хватало розібратися!!! Завжди цікаво читати ваші статті!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар! :) Я рада, що моя праця корисна для вас!

      Видалити