пʼятницю, 16 січня 2015 р.

Нащо мені це треба?


А дійсно, навіщо вам це? Йти зі стабільної роботи-зарплати, від веселого колективу, турботливого начальника, кар'єрного зростання. Життя вільного художника повна несподіванок, ризиків і ... свободи! :)
  Всі ми різні, але абсолютно всі люди діють з єдиною метою: бути щасливим. А ось шлях до цього щастя кожен обирає свій. Якщо ви дійсно відчуваєте сили бути дорослішим звичайного дорослого: брати на себе відповідальність, ризики, наслідки рішень (фактично взяти на себе роль керівника). Тоді вперед! Ваше життя - ваш великий проект, і нема за кого більше ховатися: ні за батьків, ні за начальника, ні за державу. Що заробили - те й з'їли.
  Коротко перерахую, що буде входити в коло ваших нових обов'язків:
  • пошук та закупівля матеріалів
  • виготовлення шедеврів
  • пошук замовників-покупців
  • спілкування з покупцями
  • опис і реклама свого бренду
  • фотографія
  • просування серед конкурентів
  • налагодити механізми прийому оплати
  • доставка покупцю
  • ведення обліку
  • оплата податків
  • оплата комісій

А тепер, коли ви трошки злякалися, що ж отримаєте натомість?
Свободу. Можливість будувати свій день (рік) за своїм розсудом.
Вибір. Як витратити час, з ким спілкуватися, з ким ні, що і як робити.
Самореалізацію. Краще підтвердження вашого таланту - це не коментарі і похвали, а продажі.
Славу. І навіть світову популярність у своїй галузі.
Друзів. Світ величезний, і ви напевно знайдете близьких вам людей.
І найголовніше, ви зможете проводити зі своєю дитиною стільки часу, скільки самі вирішите (мами мене зрозуміють).
    Просто одного разу я дуже ясно відчула, що повернувшись на роботу - не буду щасливою. Хочу робити те, що приносить радість мені і людям. Навіть якщо для цього доведеться потрудитися.
   Але все було не так похмуро і різко. До того, як піти з офісу, я два роки навчалася і самому ремеслу, і способам продажу. Уривками, ночами, в перервах. Тому пішла у вільне плавання з пристойним досвідом, стартовим капіталом і хорошою репутацією.
   Безліч майстрів залишили життя найманого працівника. Хтось став успішним, відомим. Хтось повернувся в офіс і знайшов своє щастя в спокійному розміреному житті. Жоден шлях не закритий - все ж ми різні. :)

19 коментарів:

  1. Оксана, будем знакомы! Хотя я Вас по Ф. знаю, по Василинкиным рассказам:) Очень интересная штука - желание заниматься любимым делом и страх, особенно в наше время, отказаться от стабильной работы... Я где то на этом пути! Знаю, что будет интересно:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада познакомиться! :) Знаете, мне уже 35 лет, и все время было чего бояться, особенно вот этого "в наше время". Бандиты, голодные девяностые, потом мы с мужем молодые нищие специалисты... ))))
      А потом оказалось, что само желание измениться - это 80% успеха. Директор неосмотрительно отправил меня за свой счет на месяц. И все! Больше я не вернулась.

      Видалити
    2. Умничка, Ксюша! А я вот все никак не решусь уйти с работы, все какие-то запасные аэродромы строю ))) Рвусь на части и ничего до толку не получается! Люстрировал бы меня кто-нибудь, что ли ! :)

      Видалити
    3. Ой, Ксюш, я тоже так все время подстраховывалась. ))) Но четкий математический учет меня успокоил.

      Видалити
  2. Оксана, приятно познакомиться) С удовольствием остаюсь в ПЧ, спасибо что делитесь опытом, это очень интересно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Взаимно! :) Надеюсь у нас получится не только монолог. Мне очень интересен опыт других мастеров.

      Видалити
  3. Спасибо, Оксана, что добавила ссылку на мои гайды тоже! Удачи твоему блогу с благой целью просвещения :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Настя, спасибо большое за пожелание! :) Ой, я так рада, что ты не против. Честно - собиралась сегодня тебе писать и просить официальное разрешение, но ты меня опередила. )))

      Видалити
    2. Я нашла трафик на твой блог в статистике моего, так и вышла :)

      Конечно, я не против, тем более переход в мой блог есть, писалось для людей, особенно стартующих - потихоньку буду дополнять.

      Видалити
    3. Твой блог прекрасен, читаю с удовольствием. :)

      Видалити
  4. Интересная и нужная тема блога. С удовольствием буду следить за развитием событий.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! :) Тогда я буду писать с еще большим удовольствием.)))

      Видалити
  5. Оксана, спасибо тебе большое за все поднимаемые темы и тут и в ФБ. Это, действительно, страшно перевернуть свою жизнь с ног на голову, когда не понимаешь будет ли успех (особенно актуален успех финансовый, как ни крути), а ответственность приходится нести не только за себя, но и за свое подрастающее поколение. Успешные примеры из жизни других мастеров и, конечно же, ваши советы проясняют дальнейшие шаги и вселяют уверенность. :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пожалуйста. :) Я очень хорошо помню все терзания, все сомнения, понимаю мастеров. И верю, что все получится, все возможно, если очень много работать. )))))) Будем делиться и помогать друг другу.

      Видалити
  6. Рада знайомству! З задоволенням стаю ПЧ)

    ВідповістиВидалити
  7. Очень нравится как все это звучит, ведь получить свободу от офиса - это то, о чем мечтают многие люди (не только рукодельницы).
    Но возникает такое вот логичное утверждение: хорошо, когда есть тот, кто может подстраховать. В смысле бросить работу довольно легко, но как эта бурная затея будет развиваться неизвестно и что если... не будет подстраховки? Как тогда все может выйти?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Все може трапитись, ви праві. Але я ще не зустрічала таких рукодільників, які б працювали з ранку до вечора і в них нічого не виходило. Свобода від офісу - це не відсутність роботи, навпаки, це набагато більше роботи, особливо на початку.
      Іще про підстраховку: в Україні післі звільнення можна стати на біржу труда і отримувати допомогу. Можна витратити ці гроші на відкриття свого СПД та розпочати свою справу.
      І підтримка чоловіка буде дуже доречною, особливо моральна. :) Коли кохана людина в тебе вірить, і з розумінням ставиться до шару пилу на поличках - то працювати набагато легше. )))

      Видалити